Ολοκληρώθηκαν τα Κινηματογραφικά Εργαστήρια του 17ου docfest

24/11/2023

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκαν τα κινηματογραφικά εργαστήρια του 17ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest. Για ακόμα μια χρονιά, το Φεστιβάλ διοργάνωσε το Doc in Motion και το DocRocks! που σύστησαν στους μαθητές τον κόσμο του animation και της σκηνοθεσίας. Και τα δυο κινηματογραφικά εργαστήρια γέμισαν από μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Doc in Motion– εργαστήριο animation

Το Doc In Motion είναι το καθιερωμένο κινηματογραφικό εργαστήριο που διδάσκει στα παιδιά τον φανταστικό κόσμο του animation. Και στο 17ο docfest, η προσέλευση των μαθητών στο εργαστήριο ήταν συγκινητική.

Οι μαθητές έμαθαν τις τεχνικές animation και πειραματίστηκαν με την κινούμενη εικόνα υπό την καθοδήγηση του animator Ιορδάνη Ανανιάδη. Τα παιδιά έκαναν το πρώτο βήμα τους στο animation δημιουργώντας τις δικές τους κινούμενες εικόνες. Με τις οδηγίες του κ. Ανανιάδη, έκανα τα δικά τους σχέδια, σκέφτηκαν μια απλή ιστορία και την έφεραν στη ζωή μέσα από τεχνικές animation.

Image title

Image title

Image title



DocRocks! – εργαστήριο σκηνοθεσίας ντοκιμαντέρ

To DocRocks! πραγματοποιήθηκε για ακόμα μια χρονιά με μεγάλη επιτυχία. Το κινηματογραφικό εργαστήριο παρακολούθησαν και φέτος δεκάδες μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Τα παιδιά παρακολούθησαν το εργαστήριο με τον Τζανέτο Κομηνέα, ο οποίος τους εξήγησε όλα τα βήματα παραγωγής ενός ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Έτσι, οι μαθητές ανακάλυψαν το πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το φακό της κάμερας για να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Στα πλαίσια του DockRocks!, οι μαθητές επισκέφτηκαν την έκθεση Ψηφιακής Τέχνης από τους φοιτητές του Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του συγκροτήματος Ευρίπου, όπου και έκαναν γυρίσματα.

Image title

Image title

Image title




Εγγραφή στο Docfest Newsletter